Spring naar inhoud
Dit plan wordt uitgevoerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan wordt uitgevoerd.

Meedoen: hockeyen voor jeugd met beperking

Door: Maura
14 december 2020

Op hdm traint jeugd met een verstandelijke beperking. Parahockey laat hen gewoon meedoen. Wij willen er meer jongeren kennis mee laten maken

Het belang van meedoen
Kinderen en jongeren met een beperking moeten gewoon mee kunnen doen. Het SCP* berichtte onlangs dat dit voor hen moeilijk is. Hoe eerder we hen een netwerk en sociaal vangnet kunnen geven hoe gemakkelijker zij mee kunnen doen. En bewegen is voor iedereen belangrijk. Hdm biedt reeds parahockey voor een groep kinderen/jongeren met een (verstandelijke) beperking. We willen graag meer kinderen kennis laten maken met onze sport en vooral ook het plezier en sociale vangnet meegeven wat wij als club en zelfs regio kunnen bieden. Dit is best lastig, want parahockey is vooralsnog relatief onbekend.

Activeren van de wijk
Met ons plan richten we ons op het activeren van de wijk en creëren we bekendheid van het bestaan van parahockey in de wijk. Iedereen kan helpen om ouders/verzorgers van kinderen/jongeren met een beperking ertoe te bewegen om kennis te maken met parahockey. Want 3,5% van de kinderen/jongeren heeft een beperking, dat is best wel veel. De meeste bewoners kennen naar verwachting dan ook gezinnen met een kind met een beperking.
Hdm zet hiervoor in het 2e kwartaal van 2021** kennismakingsmiddagen op. De trainingen die dan worden gegeven worden begeleid door professionele en enthousiaste trainers die kennis hebben van de doelgroep.  
Met een filmpje, persoonlijke verhalen en andere leuke content willen we via (social) media deze kennismakingsmiddagen onder de aandacht brengen. Ook in samenwerking met scholen (o.a. Bernardus, Haagse Beek) en zorghuizen proberen we de doelgroep te enthousiasmeren. 
We vragen ouders/verzorgers om samen met de kinderen/jongeren te komen. Indien nodig regelen we vervoer. Want het ontbreken van vervoer is vaak een obstakel voor de jeugd om zich te kunnen verplaatsen. 

Met het plan willen we bereiken dat meer kinderen en jongeren uit de wijk en de regio enthousiast worden over parahockey en zich erbij aan willen sluiten.  Het doel vanuit hdm is inclusiviteit. Dat betekent dat iedereen bij hdm gewoon mee kan doen, erbij hoort, welkom is en geaccepteerd wordt en zich kan ontwikkelen. 


Uitvoering
Hdm kan het plan grotendeels zelf uitvoeren. We zetten zelf de kennismiddagen op en geven hier bekendheid aan. Dit wordt door vrijwilligers gedaan. We regelen het vervoer daar waar wenselijk. Mbt het vergroten van de bekendheid maken we gebruik van het netwerk en bereik van onze leden, social media etc. Zo zal een vliegwieleffect plaatsvinden. 
De gemeente kan mogelijk bijdragen op gebied van het vergroten van zichtbaarheid en hulp bij het regelen van vervoer. 

* Bron SCP Rapport 'Maatwerk in meedoen' december 2020
** Hdm houdt uiteraard rekening bij het organiseren van activiteiten met de geldende corona-maatregelen


Argumenten

Argumenten voor

M | 14 december 2020 18:32

Ik ben voor want vind het belangrijk dat ook deze doelgroep kan sporten, plezier kan beleven aan hockey en het gevoel van het verenigingsleven kan ervaren.Janneke | 16 december 2020 22:39

Ik ben voor, omdat bewegen voor iedereen gezond en leuk is. En hockey is als teamsport een gezellige en goede manier om andere mensen te leren kennen en samen lol te hebben. Dit sociale aspect is net zo belangrijk als het fysieke aspect!Lennard | 16 december 2020 23:42

Sporten is goed en leuk voor iedereen!marnie | 17 december 2020 22:06

Ook ik ben zeker voor! Wat een feest om op donderdag naar al die blije gezichten te kijken.Argumenten tegen

Reageren is niet meer mogelijk.

Login om verder te gaanAnnuleren