Spring naar inhoud
Dit plan wordt niet uitgevoerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan wordt niet uitgevoerd omdat het plan te weinig stemmen kreeg tijdens de stemronde.

Sociaal kunstproject over onze levensdoelen

Door: Paulien
11 december 2020

Participatief project dat laat zien hoe de muren in de wijk ons kunnen helpen te focussen op de belangrijke dingen in het leven.

We worden allemaal zo opgeslokt door onze dagelijkse beslommeringen dat we wel eens vergeten wat echt belangrijk is in het leven. Daarom is dit project er. Hier in Benoordenhout, in de openbare ruimte. 

We maken een muur met  twee onvoltooide zinnen. 

"Voor ik dood ga wil ik ...        Om dit te doen ..."

Deze zinnen worden ingevuld door mensen uit de buurt. Je kunt er op schrijven wat je echt belangrijk vindt, wat je niet wilt vergeten, of wat je ooit nog eens in of met je leven zou willen doen. Deel dat met anderen en maak op een nieuwe verrassende manier kennis met elkaar. Zo creëren we samen een plek waar iedereen kan zien dat we niet alleen staan in ons streven om een zinvol leven te leiden en zo wordt een doodgewone muur een bron van inspiratie.

Deze wand is van ons allemaal, dus ook van jou!

Onze diepste en persoonlijke verlangens zijn vaak universeel. Door deze anoniem in de openbare ruimte te plaatsen, of ze daar geschreven te zien, inspireren we elkaar en realiseren we ons dat we vaak over dezelfde dingen dromen.

De meeste terugkerende thema’s op de muur worden besproken in een podcast en  worden gepubliceerd in de lokale pers en sociale media. Zo maken ze de uitgebreide cirkel rond en komen terug naar de gemeenschap waarin ze van belang zijn. 

Voordat ik dood ga …  is oorspronkelijk begonnen als een sociaal experiment door kunstenaar Candy Chang en sindsdien is het een wereldwijd fenomeen geworden. Het is inmiddels door lokale bewoners in meer dan 70 landen gerealiseerd. https://beforeidieproject.com/

Mensen gebruiken het als een middel om het perspectief in hun gemeenschap te herstellen  en meer met elkaar te delen. Elke muur is een ode aan een geleefd en onderzocht bestaan.

Het leven is waardevol juist omdat het eindigt!

Argumenten

Argumenten voor

Katya | 12 december 2020 15:27

It is a friendly reminder. I think it helps strategic thinking. Let’s say I want to help other people, but what do I actually do to do this and how can I make it more impactful? Or one really wants to change a legislation or established industry practices, maybe she/he is better not to wait with it for another 5 years and get going now.Argumenten tegen

Reageren is niet meer mogelijk.

Login om verder te gaanAnnuleren