Spring naar inhoud
Dit plan wordt uitgevoerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan wordt uitgevoerd.

AED apparaten in de wijk

Door: Arie
17 november 2020

Het plaatsen van bij de Hartstichting geregistreerde AED die dag en nacht gebruikt kunnen worden om hulp te kunnen bieden aan slachtoffers.

Hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans. Daarom is het van levensbelang dat een AED in de buurt hangt. 

Ik de wijk hangen vrij weinig AED apparaten. Op druk bezochten gebieden zoals het van hoytemaplein, weissenbruchstraat en Clingendael hangen ze niet binnen een redelijke afstand om iemand met een hartstilstand de levensreddende zorg te kunnen bieden voordat de ambulance ter plaatsen is. 

Voor een relatief klein bedrag kan de dekking van AED apparaten  in de wijk verhoogd worden waardoor de bezoekers maar ook zeker de bewoners in de wijk de beschikking hebben over deze levensreddende apparaten. 


Argumenten

Argumenten voor

Jenny | 20 november 2020 10:23

Ik ben voor meer veiligheid in benoordenhoutHans | 13 december 2020 22:42

In de wijk wonen veel ouderen. Via hartstichting zie je geen duidelijke informatie waar AED´s zijn opgesteld en waar hulpverleners wonen.
Mogelijk is er een kaart te maken van alleen het Benoordenhoud met daarin alle AED´s aangegeven die dagelijks maar ook in nacht bereikbaar zijnanja | 18 december 2020 16:16

Ik ben zelf hulp verlener en heb geprobeerd meer AED's in het Benoordenhout te krijgen. Bij hartslag.nu is men van mening dat er genoeg AED's in het Benoordenhout zijn. Ik moet echter bijna altijd 3 minuten fietsen om er 1 te halen, en dan terug dus ben het hier helemaal mee eens.anja | 18 december 2020 16:17

Nabrander, het zou al helpen als alle beschikbare AED's worden aangemeld bij Hartslag.nu. Alle sportclubs, scholen etc.Argumenten tegen

Reageren is niet meer mogelijk.

Login om verder te gaanAnnuleren